Responsabilitat Civil dels Consellers, Directius i Patrons

responsabilidad civil consejeros

Responsabilitat Civil dels Consellers, Directius i Patrons

L'evolució del règim de responsabilitat civil ve marcada en l'actualitat per un increment quantitatiu i qualitatiu de nous supòsits de responsabilitat així com per una major tendència a incrementar el nombre de demandes presentades, seguint el model nord-americà i que es va estenent cada vegada més per Europa.

D'acord amb dades del mercat de les assegurances, les reclamacions contra directius creixen a Espanya a un ritme del 20% anual i, al 75% dels casos, les demandes procedeixen d'accionistes i empleats de la companyia , mentre que un 15% són de clients i un 4% estan imposades per competidors.

Des 1990 es passa d'una responsabilitat pel dany causat a la societat, els socis i els creditors socials "per malícia, abús de facultats greus o negligència greu "a la responsabilitat dels administradors" per actes contraris a la llei o als estatuts o pels realitzats sense la diligència amb la qual han d'exercir el seu càrrec ".

El recurs, doncs, a una responsabilitat personal, universal i il · limitada i que pot amenaçar tant al seu patrimoni com el de la seva família poden incórrer fins i tot en responsabilitats penals.

El fet que es defineixi aquesta responsabilitat a través de la "falta de diligència", obre la porta a reclamacions per mala gestió comesa per imprudència, negligència, omissió, error, declaració inexacta, etc ...

Per això, des Confide, prestem una especial atenció a aquest tipus de cobertures, perquè ens importa tant protegir el patrimoni de les empreses com de les persones que les gestionen i dirigeixen.

Ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació. ACCEPTAR

Avís de galetes